0
Laks med nudler, agurk, pak choy og syltet rødløg

Laks med nudler, agurk, pak choy og syltet rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Sylt rødløg

Hak løget fint, og vend det godt rundt i en stor skål med 1/2 spsk. eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. samt lidt salt.

hvidløgrød chilitamari soya sauce
5 min.
Rør vinaigretten

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, hak chilien fint (pas på med mængden - den er stærk), og tilsæt det til rødløget sammen med soya saucen. Smag til med salt og sukker.

pak choyagurk
10 min.
Hak grøntsagerne

Skær pak choy og agurk i mundrette stykker, og vend dem i vinaigretten.

risnudler
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken, sigt vandet fra, og skyl nudlerne hurtigt under koldt vand.

Vend nudlerne i salaten.

økologisk laks med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie.

Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

25 min.
Anretning

Fordel nudelsalaten i dybe tallerkener, og anret fisken henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
673 kcal
Fedt:
30 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
69,8 g
heraf sukkerarter:
2,9 g
Kostfibre:
2,7 g
Protein:
30,1 g