0
Laks med nye grønkål fra Kiselgården og persille fra Søsted

Laks med nye grønkål fra Kiselgården og persille fra Søsted

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

gulerodbladselleripersillecitron
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerod, bladselleri og persille fint, og overfør det hele til en stor skål.

Tilsæt revet citronskal.

grønkål
15 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt citronsaft, salt og peber lige før servering.

ASC laks med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte siden og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

25 min.
Rør salaten

Kom bulgur og grønkål i skålen til de hakkede grøntsager, og vend godt rundt. 

Smag til med salt, peber og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken med bulgursalat.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
28,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
39,2 g
heraf sukkerarter:
8,5 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
32 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?