0
Laks med pak choy i grøn karry, ris og mukimame

Laks med pak choy i grøn karry, ris og mukimame

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrispak choyhvidløggrøn karrypastakokosmælk
1 min.
Ris og grønt

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Snit pak choy groft og hvidløg fint, og sautér dem i olie i en dyb pande i ca. 2-3 min. Krydr med salt, tilsæt grøn karry pasta, og steg ganske kort. 

Tilsæt kokosmælk, og lad det simre i 4-5 min. Smag til med salt og sukker undervejs. 

laks - skagen salmon, ASCforårsløgmukimame (bælgede edamamebønner)lime
10 min.
Laks og topping

Skær laksen fri af skindet, og skær den i grove stykker, så du får ca. 3-4 stk. pr. pers.

Vend stykkerne i mel, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 4-6 min. i alt. Krydr fisken med salt. 

Kom mukimame i en gryde med kogende saltet vand, og kog dem i 1-2 min. 

Snit forårsløg, og skær limen i skiver. 

 

23 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, top med stegt laks, pak choy i grøn karry, snittet forårsløg og mukimame, og servér straks med limeskiver til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.