0
Laks med pasta, mascarpone og citron

Laks med pasta, mascarpone og citron

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

spaghetti, 50% fuldkornhvidløgmascarponecitron
1 min.
Pasta

1. Kog pasta i saltet vand i ca. 10 min., til den er al dente.

2. Sigt vandet fra, og gem kogevandet til senere. 

3. Pil og snit hvidløg i tynde skiver, og sautér det i olivenolie i en dyb pande i ca. 1/2-1 min. 

4. Tilsæt mascarpone, og lad det smelte let. Krydr med salt, peber og lidt citronskal, og spæd med pastakogevand til ønsket konsistens på saucen. 

TIP: Kogevand fra pasta er altid godt at bruge i retten. Den smager dejligt, og giver en tykkere sauce. Her er den vigtig, for at få en cremet ret (beregn gerne 1/4-1/2 dl pastavand pr. pers.).

ærter, frostlaks - skagen salmon, ASC
10 min.
Laks og pasta

5. Vend ærter i saucen, og tilsæt den kogte pasta. Lad det simre sammen i 2-3 min., og smag til med salt og peber. 

6. Skær skindet af laksen, og damp den i en smule kogende, saltet vand i ca. 3-4 min. (brug evt. gryden fra pastaen).

 

citronhjertesalat
17 min.
Anretning

7. Skær salaten i både og citronen i tykke skiver. Dryp salaten med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber. 

8. Anret pasta i dybe tallerkener, og top med brud af laks. Servér straks med salat og citronskiver til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!