0
Stegt torsk med stegte squashstave i cremet yoghurt med mujaddaralinser

Stegt torsk med stegte squashstave i cremet yoghurt med mujaddaralinser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skindsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

grønne linser
3 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

løgmujaddara krydderirosiner
5 min.
Løgene

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt, peber, lidt eddike og mujadarrakrydderiet. 

Vend løgene rundt med linserne, når disse er kogt færdige. Tilsæt rosinerne, og smag igen til med salt og peber. 

squashyoghurt 3,5 %hvidløg
15 min.
Squashen

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skyl squashen grundigt, og skær den i korte stænger. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm steges squashstængerne i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve. Tilsæt hvidløget lidt undervejs i stegningen. Squashen må stadig gerne være lidt rå i midten, så den har lidt bid. Krydres med salt og vendes i yoghurten ved serveringen.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med mujaddaralinserne og de cremede squashstave. 

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
588 kcal
Fedt:
27,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
42,2 g
heraf sukkerarter:
15,4 g
Kostfibre:
6,3 g
Protein:
40,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?