Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1 tsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt, peber, lidt eddike og mujadarrakrydderiet.
Vend løgene rundt med linserne, når disse er kogt færdige. Tilsæt rosinerne, og smag igen til med salt og peber.
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skyl squashen grundigt, og skær den i korte stænger.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm steges squashstængerne i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve. Tilsæt hvidløget lidt undervejs i stegningen. Squashen må stadig gerne være lidt rå i midten, så den har lidt bid. Krydres med salt og vendes i yoghurten ved serveringen.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Servér fisken sammen med mujaddaralinserne og de cremede squashstave.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran
Kundekommentarer ()