Denne ret er super nem og hurtig at lave.
Vær dog forsigtig med nudlerne, de må ikke få for meget.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom nudlerne i en gryde med kogende, saltet vand, og lad dem trække under låg i ca. 3-5 min., eller til de er møre. Sigt vandet fra, og vend dem evt. med en smule olie.
Kom mukimame bønner i kogende, saltet vand, og kog dem 1 min.
Rør sriracha sauce med mayonnaise, og smag til med salt.
Snit salat og forårsløg, og skær lime i både.
Fjern skindet fra laksen, og skær hvert stykke laks i 3-4 stykker.
Vend laksen i mel, og steg den i olie på en varm pande i ca. 2. min. på hver side, til den er gylden og akkurat gennemstegt. Krydr den med salt.
Anret nudler i skåle, top med salat, laks, mukimame, chilimayo og forårsløg, og servér straks med limebåde til.
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften