Salviesmør: Begynd med at lave salviesmør: Smørret, der skal være blødt, røres sammen med fintskårede salvieblade (ca. 20 stk. - afhængig af størrelse), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg - til det får en grønlig farve.
Rodfrugter: Skalotteløg og rodfrugter skæres i tern og tynde stave og det hele lægges i bunden af et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Læg laksen ovenpå rodfrugterne og fordel salviesmørret ovenpå. Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med staniol og sæt det i en 190 grader varm ovn i 20-25 min. Lad retten trække i 5 min. inden servering.
Purløgssauce: Hæld væden fra fadet i en gryde, tilsæt fløde og lad det koge ind til det halve. Smag til med salt og peber og jævn evt. med maizena. Tilsæt til sidst hakket purløg.
Server retten sammen med råstegte kartofler.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften