0

Laksefrikadeller med stuvede grøntsager

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stuvede grøntsager laves af: 200 g blandede grøntsager (fx blomkål, gulerødder og sukkerærter), 1 portion hvid sovs, 100 g kogte kartofler og klippet dild til pynt.

Hvid sovs laves af: 5 g plantemargarine, 15 g mel, 1,25 dl minimælk, 1 dl bouillon, salt og peber.

Fisk: Kom den hakkede laks i en skål, tilsæt æggehvide og salt og rør det til en sej fars. Bland herefter farsen sammen med løg, mel og dild. Varm fedtstoffet op på en pande. Form farsen til frikadeller og steg dem lysebrune i fedtstoffet.

Hvid sovs: Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt minimælken under kraftig piskning. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og pisk undervejs til det koger. Smag sovsen til med salt og peber.

Stuvede grøntsager: Del grøntsagerne i passende stykker og blancher dem let. Tilbered sovsen, kom grøntsagerne i og varm den kun lige op.

Server fiskefrikadellerne sammen med de stuvede grøntsager og de kogte kartofler. Pynt de stuvede grøntsager med klippet dild.

Tip: Anret med citronskiver oven på fiskefrikadellerne.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?