0
Hvillingfilet i pakke med freekeh
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 557 kcal

Fedt: 18g

Kulhydrat: 52,2g

Protein: 48,2g

Kostfibre: 17,5g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvillingfilet med skind
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 160 °C. Krydr fisken med salt på alle sider og læg den til side.

freekeh
3 min.
Freekeh

Hæld freekeh i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over freekehen. Tilsæt lidt salt og kog i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

broccolimarkchampignonsporretimianolivenolie, ekstra jomfrubalsamico
5 min.
Grøntsager

Pil det yderste lag af porren og skyl den grundigt sammen med broccoli, champignon og timian. Skær champignonerne i kvarte, broccolien i buketter og porren i 2 cm tykke skiver.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Når panden er varm, steges grøntsagerne og halvdelen af timianstilkene i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Hvis du laver mad til flere end 2, kan du med fordel stege grøntsagerne over flere omgange, så grøntsagerne får en flot stegeoverflade. Tilsæt 2 tsk. balsamico eller et skvæt hvidvin pr. person til retten og lad det simre i 30 sek. 

Sluk for bluset og krydr med salt.

fløde 9%hvillingfilet med skind
15 min.
Fiskepakker

Her skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir (se video ovenover) pr. person, ca. 35x35 cm. Fordel fisken og grøntsagerne på bagepapirsstykkerne, træk derefter alle siderne op omkring indholdet og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Lige før der lukkes helt til, hældes fløden i pakkerne. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter. Bages i ca. 10 min, så fisken kun lige bliver gennemvarm.

olivenolie, ekstra jomfru
25 min.
Freekeh

Vend freekeh med 1 tsk. olivenolie pr. person samt bladene fra den resterende timian.

35 min.
Anretning

Server pakkerne direkte på tallerkener og server freekeh til.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Freekeh (udtales free-kah) er en type hvede, der har sin oprindelse i Mellemøsten og Afrika. Sammenlignet med andre kornsorter indeholder freekah meget protein og masser af fibre samt en række vitaminer og mineraler, herunder A-, C- og E-vitaminer, jern, kalcium og zink. Freekeh menes i øvrigt at fungere som en fremragende probiotika da den fremmer væksten af de hjælpfulde bakterier i maven. Freekeh er hvedekorn, der er høstet tidligt mens de stadigt er grønne og bløde. Freekeh er ultra sundt og grundet den tidlige høst, så indeholder kornene mange flere vitaminer, mineraler og proteiner end almindelig korn og endda mere end quinoa. Hvis man fx sammenligner freekeh med quinoa, som mange sundhedsbevidste mennesker anser for at være et såkaldt "SUPERFOOD", så vinder freekeh faktisk stort sundhedsmæssig over quinoa. Freekeh indeholder mere protein og dobbelt så mange fibre som quinoa, og man holder sig mæt betydeligt længere, hvilket jo er en stor fordel, hvis man fx ønsker at gå ned i vægt. Freekeh har desuden et lavt glykæmisk index. Men vigtigst af alt - de smager skønt!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?