0

Laksepakker med grønkål, soya og hjertesalat med tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

gulerodløg
3 min.
Steg grøntsagerne

Skær løgene og guleroden i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved høj varme og steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve. Krydres med salt og peber.

laksefilet uden skindgrønkåltamari soya sauce
15 min.
Lav pakkerne

Riv grønkålen fra stilkene.

Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person, ca. 35x35 cm. Fordel de stegte grøntsager og grønkålen midten af bagepapiret, og placér fisken henover. Tilsæt soyaen, træk alle siderne på bagepapiret op omkring indholdet, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter.

Bag i 7-8 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm og begynder at flage.

hjertesalattomaterbalsamicosennep
25 min.
Lav salaten

Skær tomaterne i små stykker og overfør til en stor skål.

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en skål.

Riv salaten i mindre stykker og vend i dressingen.

30 min.
Anretning

Servér laksepakkerne med risene og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften