Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Hak løget groft, skær kålbladene i mundrette stykker, og del tomaterne i både.
Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir på ca. 35x35 cm. pr. person. Fordel fisken på bagepapirsstykkerne, og krydr dem godt med salt og peber. Fordel grøntsagerne omkring fisken, og hæld creme frisk i. Træk derefter alle siderne op omkring indholdet, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne i et ildfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter. Bag pakkerne i 20-25 min., indtil fisken begynder at flage.
Hak purløget fint.
Servér fiskepakkerne, top med purløg, og spis spelten til.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften