0
Laksepapilotter med broccoli, cherrytomater og creme fraiche

Laksepapilotter med broccoli, cherrytomater og creme fraiche

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spisekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft, og dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

broccoliskalotteløg
5 min.
Steg grøntsagerne

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær broccoli og skalotteløg i mundrette stykker, og steg i lidt olie, indtil det har fået lidt farve, og er blevet mørt. Krydr med salt og peber.

cherry- eller blommetomatertamari soya saucecreme fraiche 18%
10 min.
Skær tomaterne

Halvér tomaterne.

Bland soya og creme fraiche i en skål.

økologisk laks med skind
15 min.
Bag pakkerne

Lav et stort kvadratisk stykke bagepapir på ca. 35 x 35 cm. pr. pers.

Læg fisken i midten af bagepapiret, krydr med lidt salt, og tilsæt de stegte grøntsager og tomaterne.

Træk derefter alle siderne op omkring indholdet, tilsæt creme fraichen, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv.

Læg pakkerne i et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden, og ikke vælter. Bag dem i ca. 10 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm, og begynder at flage.

30 min.
Anretning

Servér fiskepakkerne med de bagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
753 kcal
Fedt:
48,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,3 g
Kulhydrat:
41,7 g
heraf sukkerarter:
6,8 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
35,2 g