Kartofler og hvidløg: I god tid før I skal spise (gerne dagen før) koger du kartoflerne sammen med et helt pillet hvidløg, 1 spsk. salt og 1 spsk. olie. De skal koge i ca. 8 - 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad kartoflerne blive i vandet til de er møre. Når de er færdige, hælder du vandet fra og lader dem køle af. Pil kartoflerne mens de er lune.
Laks: Læg laksen (med skindsiden nedad) i en foliebakke smurt med lidt olie. Lad en finger løbe ned langs siden på laksen for at mærke om der er nogle ben (de fjernes nemmest med en pincet). Krydr laksesiden med salt og peber.
Smør til laksen: Smelt smørret og kom den revne ingefær og chili i.
Pil et helt hvidløg (skal bruges til kartoflerne).
Sæt foliebakken med laks på grillen (den skal grilles ved indirekte varme) i 15-20 minutter (afhængig af tykkelse). Når laksen skifter farve er den klar. Når der mangler 5 minutter, hælder du det smeltede smør med krydderierne over laksen.
Mens laksen grilles laver du kartofler og hvidløg færdige: Varm noget rapsolie i en gryde og steg kartofler og hvidløgsfed i olien til de bliver gyldne. Sæt dem i en 120 grader varm ovn - med lågen stående på klem - til laksen er færdig.
Ved bordet: Server laksesiden med de oliestegte kartofler og hvidløg sammen med en grøn salat med skivede radiser og champignon.
Velbekomme
-Meyer
Kommentarer og forslag til opskriften