0

Laksestykker på cedertræ med saltkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ekstra udstyr:

Planke af cedertræ

Kog 1 liter vand med 200 g køkkensalt til saltet er opløst. Lad vandet køle af igen.

Læg din cedertræsplanke i vand (ikke saltvandet). Den skal ligge og trække mindst 1 time. Vend den ofte så begge sider bliver lige våde.

Bland en grøn salat - for om lidt går det stærkt……..

Kartofler:

Læg kartoflerne i saltvandet (bemærk at kartoflerne flyder ovenpå på grund af den høje saltkoncentration).

Kog dem 15 min. - eller indtil de er møre. Nu gælder det om at være hurtig: Hæld vandet fra og kom kartoflerne i et ildfast fad. Drys lidt fintkværnet salt på (det skal gøres, mens kartoflerne stadig er fugtige!).

Når vandet så er fordampet, bliver kartoflerne hvide på grund af saltet.

Kartoflerne smager bedst afkølet.

Ved grillen:

Tænd grillen og anret den til indirekte varme. Læg cedertræsplanken på grillen. Efter nogle minutter begynder planken at ryge.

Læg laksestykkerne på og krydr med salt, peber og frisk dild. Laksestykkerne skal have ca. 15 minutter, de er færdige, når der trækker hvidt saft ud.

Server en hollandaisesauce til som du pisker af 4 pasteuriserede æggeblommer, 4 spsk. koldt vand og 100-150 g smeltet smør.

Smag til med salt, peber og citronsaft. Pisk saucen i et vandbad, pas på - temperaturen må ikke komme over 80 grader!

Ved bordet:

Server de afkølede kartofler sammen med de røgede laksestykker og den grønne salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.