0
Lammeculotte med cremede flødekartofler, stegte grønne asparges med parmesan og salat

Lammeculotte med cremede flødekartofler, stegte grønne asparges med parmesan og salat

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

 

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flødekartofler
1 min.
Flødekartofler:

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Fjern låget og den tynde plastfilm, der dækker bakken med flødekartofler, og kasser begge dele. Bag kartoflerne på en bageplade (OBS. bakken må IKKE stå på en rist) i en forvarmet ovn i ca. 45 min., til flødekartoflerne er gennembagte, gyldne og sprøde på toppen og har opnået en kernetemperatur på mindst 75 grader. 

tomatrelishtimianhvidløg
2 min.
Lammeculotte & hvidløg:

Skyl og pluk bladene af timiankvisten.

Varm en pande op, og læg kødet på panden med fedtsiden nedad. Brun kødet godt på begge sider med det hele hvidløg, der er flækket på tværs samt de afpillede timiankviste (bladene bruger du senere). Hvidløget skal brunes med skærefladen nedad. Kom kød og hvidløg i et ovnfast fad. Krydr begge dele med salt og friskkværnet peber. Steg dem i en varm ovn ved 175 grader i 10-15 min., til din ønskede stegegrad. Brug gerne et stegetermometer - huskokken anbefaler at stege til 54-55 grader, så er kødet medium rare! Ønsker du det medium, så steg til 57 garder. 

Lad gerne hvidløget stege videre mens kødet trækker. 

Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække tildækket et lunt sted i mindst 10 min., inden det skæres i tynde skiver og smøres med en smule tomatrelish. 

grønne aspargesparmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Asparges med parmesan:

Soigner asparges, og kasser den nederste, træede del. Steg asparges på en varm pande i lidt olivenolie i 1-2 min. Krydr med salt og peber. Anret asparges på et lille lunt fad eller tallerken, og top med flager af parmesan. Dryp med lidt balsamico.

mesclun, mix salaterbalsamicoolivenolie, ekstra jomfrutimian
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend salaten i lidt balsamico og god olivenolie, og server den til. Spis de bagte hvidløg dertil. Drys kødet med timianblade.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?