Culotte: Rids fedtet i tern med en skarp kniv. Varm en pande op, og læg kødet på panden med fedtsiden nedad. Brun kødet godt på begge sider med halvdelen af de hele upillede fed hvidløg. Kom kødet i et ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber. Steg dem i en varm ovn ved 180 grader i 8-10 min., så de er svagt rosa i midten. Tag kødet ud af ovnen, og lad det trække i 5-10 min., inden det skæres i skiver.
Daal: Skyl linserne godt igennem. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af og lad dem koge i 4-5 min. mens du skummer. Hæld linserne i en sigte og lad dem dryppe af. Løg, ingefær, chili og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Tilsæt daal krydderiet og lad det hele stege lidt. Tilsæt de hakkede flåede tomater og lad dem stege med i kort tid. Når de begynder at koge ud, tilsætter du de kogte linser og rører rundt. Hæld lidt vand på til det lige netop dækker linserne. Lad det simre ved svag varme og rør jævnligt til linserne er møre - det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og citronsaft. Daal’en skal være stærk, krydret dyb og let sødlig med en snert af syre.
Papadums: Friter papadums i rigelig neutral olie (ca. 175 grader) til de popper op og bliver sprøde (det tager ikke meget mere end 10 sekunder på hver side) - vend dem og friter også på den anden side.
Anretning: Server som vist på billedet med masser af plukket koriander over retten og server daal’en med de lune nystegte papadums.
Info: Daal, som også ofte staves dhal, dahl eller dal, er en tyk indisk linsesuppe eller grød, hvor der er fuld smæk på krydderierne. Den smager fantastisk til alt fra lam og fjerkræ til kraftigt smagende fisk som fx laks.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()