0

Lammeculotte med honning/sennepsglasering og bagt ratatouille

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Ratatouille: Skær aubergine og squash i ½ cm brede skiver, pensl dem med en smule olie på begge sider og krydr med salt og peber. Snit løgene i både, peberfrugterne i strimler og hak 2 fed hvidløg fint. Rist squash- og aubergineskiverne gyldne på begge sider på en varm pande - et lag ad gangen. Tag dem af. Rist efterfølgende løg, peberfrugt og hvidløg i lidt olie til de netop er bløde – smag til med salt og peber. Fordel sautéen i bunden af et lille ildfast fad og taglæg squash og aubergineskiver ovenpå. Rør flåede tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber sammen og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag ratatouillen sideløbende med culotterne – i alt ca. 30 min. - til den er gylden på toppen og konsistensen er tyk og cremet.

Culotte: Rids fedtlaget på culotterne i firkanter og gnid dem med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og brun dem af øverst i ovnen ved 230°C i 10 min. Rør imens honning, sennep, timian, 2 finthakkede hvidløg, 1 spsk. olivenolie, salt og peber sammen. Tag culotterne ud og skru ovnen ned på 175°C. Smør honningglaseringen ud på culotterne, lad dem trække et øjeblik og bag dem så yderligere 10-15 min. efter størrelse, til de føles en smule elastiske ved let tryk. Lad dem hvile 5 min. inden de skæres i tynde skiver og straks serveres.

Server med fx ovnbagte eller råstegte kartofler og en blandet grøn salat med sennepsvinaigrette.

Kommentarer og forslag til opskriften