Culotte: Rids overfladen på culotterne, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen ved 220°C i 10 min. Rør imens sennep, honning og timian sammen i en skål. Tag kødet ud af ovnen og smør sennepsblandingen over. Bag culotterne yderlige 10-15 min. ved 200°C til de giver lidt modstand ved let tryk. – centrumtemperaturen skal være 55/60°C for et rosa/svagt rosa resultat. Lad dem hvile 10 min. inden de skæres i skiver.
Jordskokker: Skrub jordskokkerne og skær dem i skiver. Hak hvidløgene, vend dem med jordskokkerne og krydr med salt, peber og evt. lidt muskatnød. Kom det hele i et ildfast fad og hæld fløden over. Sæt fadet på en plade under lammeculotterne og bag dem til jordskokkerne er møre og fløden cremet.
Kompot: Hak skalotteløgene fint og skær tomaterne i kvarte. Sauter løgene klare i lidt olie og kom tomater, balsamico, farin, chili, salt og peber ved. Lad kompotten simre 10 min. til den er kogt godt sammen. Smag til med salt og peber.
Server retten med små kogte kartofler, en skefuld pesto og evt. en fyldig grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften