0
Lammekoteletter med cremede flødekartofler, stegte grønne asparges med parmesan og salat

Lammekoteletter med cremede flødekartofler, stegte grønne asparges med parmesan og salat

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

 

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flødekartofler
1 min.
Flødekartofler:

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Fjern låget og den tynde plastfilm, der dækker bakken med flødekartofler, og kasser begge dele. Bag kartoflerne på en bageplade (OBS. bakken må IKKE stå på en rist) i en forvarmet ovn i ca. 45 min., til flødekartoflerne er gennembagte, gyldne og sprøde på toppen og har opnået en kernetemperatur på mindst 75 grader. 

grønne aspargesmesclun, mix salaterparmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Asparges med salat og parmesan:

Soigner asparges, og kasser den nederste træede del. Steg asparges på en varm pande i lidt olivenolie i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber. Anret på et lille lunt fad eller tallerken, og top med skyllet og tørret salat og flager af parmesan. Dryp med lidt balsamico.

lammekotelettertomatrelishtimianhvidløg
40 min.
Lammekoteletter:

 Skyl og pluk bladene af timiankvisten. Steg lammekoteletterne til din ønskede stegegrad (kokken anbefaler rare eller medium-rare) på en meget varm pande i lidt neutral olie sammen med hele upillede, letknuste hvidløgsfed og afpillede timianstilke. Krydr med salt og peber. Anret koteletterne på et lille lunt fad eller tallerken. Hæld tomatrelish over, og drys med de plukkede og hakkede timianblade. 

45 min.
Anretning:

Som vist.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?