0
Torsk i grøn karry med bagt aubergine og svampe

Torsk i grøn karry med bagt aubergine og svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginemarkchampignonsolivenolie, ekstra jomfrusaltkoriander
1 min.
Grøntsagerne

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl auberginen, og læg den på en bradepande, dækket med bagepapir. Prik auberginen ca. 10 gange med en gaffel og bag den i ca. 25 min. indtil den er helt blød. Tag den ud ad ovnen, skræl skindet af og flæk den på midten.

Skyl svampene grundigt, og riv dem i mundrette stykker. Læg dem på en ny bradepande dækket med bagepapir. Vend dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt. Bages 8 min. før servering.

Skyl korianderen grundigt, afdryp for vand og hak den groft.

brune ris
15 min.
Risene

Hæld risene i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.

torskefilet med skind
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 2 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

thailandsk gryyyn karrySovs
25 min.
Sovsen

Kom sovsen i en kasserolle, og varm den op.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og læg en halv aubergine, fisken og de bagte svampe henover. Top med karrysovs og hakkede koriander.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
24,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,6 g
Kulhydrat:
54 g
heraf sukkerarter:
7 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?