Pastinakker:
150 g pastinakker
5 g olie til stegning
salt
Appelsinsauce:
50 g løg
1 fed hvidløg
½ dl bouillon
½ dl appelsinsaft
30 g DDV yoghurt
revet appelsinskal fra økologisk appelsin
salt og peber
Sauce: Start med at hakke løg og hvidløg og læg dem i en lille gryde sammen med revet appelsinskal (brug en mængde efter eget behag). Tilsæt bouillon og appelsinsaft og lad det koge i ca. 15 minutter. Blend herefter saucen sammen med yoghurt. Smag til med revet appelsinskal, salt og peber.
Pastinakker: Skræl pastinakkerne og skær dem i grove stave. Varm en lille pande op og steg dem gyldne i olie eller bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Krydr med salt.
Fisk: På en anden pande steges fisken i fedtstoffet. Krydr med salt og peber.
Anret de stegte pastinakker sammen med fisken og hæld saucen over. Pynt med frisk dild.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kundekommentarer ()