0
Lange på cremet tomatpasta med fennikelsalat

Lange på cremet tomatpasta med fennikelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Dejlig nem fiskeret med cremet pasta. Nyd den friske fennikelsalat til eller før. 

Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Fløde, Lange

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt vand over til pasta!

spaghetti, 50% fuldkornløghvidløgTomater på stilkfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Pasta og sauce

Kom pastaen i rigeligt, kogende og saltet vand og kog den al dente. Gem endelig pastavand, når du afdrypper. 

Hak imens løg og hvidløg fint og sauter dem i rigeligt olivenolie. De skal ikke tage faren, men mørne og falde let sammen.

Skær imens tomaterne i små tern. Kom dem med på panden, sammen med deres juice. Lad det hele koge op ganske kort. Tilsæt fløde og lad saucen simre i 4-5 minutter. Krydr med salt og peber.

Tilsæt pasta, spæd med lidt pastavand efter behov og smag til med salt, peber og olivenolie inden servering.

langefilet uden skindFennikelrucolacitronbredbladet persille
9 min.
Lange og salat

Del fisken i portionsstykker.

Kom en smule vand i bunden af en dyb pande. Læg et i og læg fisken på bagepapiret. Kryp med lidt olivenolie og en smørklat, salt og peber og dryp med lidt vand. (en sjat hvidvin hvis du har).

Læg et krøllet, vådt stykke papir over fisken, luk med låg og damp fisken i 3-4 minutter, eller til den er kun ganske akkurat gennemtilberedt. Tjek at panden ikke løber tør for vand under fisken. 

Skær fennikel i skiver. Anret den på et fad med rucola. Dryp med olivenolien salt og peber.

Skær citronen i tykke skiver og hak persillen.

19 min.
Anretning

Anret pasta i dybe tallerkner. Top med fisk, et drys persille og servér straks med salat og citron til. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?