0
Lange på mos i det grønne
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mos: Jordskokker, pastinakker og gulerødder skrælles og skæres i tern. Læg dem i en gryde med vand tilsat bouillonterningen og kog dem til de er møre. Skær imens broccolien i små buketter og lad dem koge med de sidste minutter, så de er møre, men stadig med et bid. Hæld vandet fra - men gem det til at justere konsistensen til sidst. Mos det hele til en en lind mos med en gaffel, et piskeris eller en stavblender. Rør yoghurten i sammen med 3 fed presset hvidløg, 2 tsk. gurkemeje, salt og peber. Juster med kogevandet, hvis mosen er for fast.

Skær fisken ud i stykker på 5 cm, læg dem i et ovnfast fad smurt med olivenolie og krydr med rosmarin, dild, salt og peber. Bag dem i en 175 grader varm ovn i 20 min.

Skær rødløgene i små tern og steg dem på en pande med 1 tsk. olivenolie.

Til sidst anrettes på tallerkner: Form mosen til en bold, læg fisken oven på og top med rødløg.

Serveres evt. sammen med groft brød eller små ovnbagte kartofler.

Info: Gurkemeje (Curcuma longa) er en urteagtig staude af ingefærfamlien (Zingiberaceae), som hører hjemme i det tropiske Sydasien. Gurkemejens egenskaber: Effektiv ved gigtsmerter og cancerforebyggende. Curcumin i gurkemeje forebygger: Ældning og grå stær. Curcumin i gurkemeje reducerer mængden af kolesterol og forebygger herved hjerte-kar-sygdomme.

Del

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?