0

Langtidsbagt blomkål med sprøde brødkrummer og god olivenolie med citron og ansjoser (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Trim blomkålen for blade og det groveste af stokken. Læg det med stokken nedad og skær hovedet i 1½ cm tykke skiver (som skar du et brød). Vend skiverne med 2-3 spsk. olie, et godt nip salt og lidt peber og læg dem ud i ét lag på bagepapir på en bageplade. Sæt dem i ovnen ved 175 grader i ¾-1 time til de er godt gyldne og møre som smør - vend dem hvert 10. minut under hele bagetiden! Skær skorpen af brødet og riv det fint mellem fingrene. Bred dem ud på en anden bageplade, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Sæt pladen i ovnen sammen med blomkålen og rist til brødkrummerne er gyldne og sprøde, ca. 10 min. Pil hvidløget og stød det i en morter. Kom citronsaften ved og lad det trække 10 min. Hak ansjosfileterne groft, kom dem i morteren og mos det hele sammen til en ensartet pasta. Tilsæt olie i en tynd stråle under omrøring til en lind og letflydende ”sauce” er opstået og smag til. Anret blomkålen på et flot fladt fad og dryp ”saucen” over og drys med brødkrummer og evt. persille. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?