0

Langtidsbagte tomater med rucolapesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Pres 1 fed hvidløg og rør det med 2 spsk. olie, balsamico, sukker, oregano, salt og peber. Fordel blandingen ovenpå tomaterne og sæt dem i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time til de møre og gyldne. Kom rucola, pinjekerner, valnødder, mælk, 1 fed pillet hvidløg, parmesan, salt og peber i en blender og sæt den i gang. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle til konsistensen er blød, cremet og let flydende - omkring ¾ dl... Smag pestoen til med salt og peber. Server tomaterne lune toppet med en god skefuld pesto og server til kød, fisk eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?