Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Pres 1 fed hvidløg og rør det med 2 spsk. olie, balsamico, sukker, oregano, salt og peber. Fordel blandingen ovenpå tomaterne og sæt dem i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time til de møre og gyldne. Kom rucola, pinjekerner, valnødder, mælk, 1 fed pillet hvidløg, parmesan, salt og peber i en blender og sæt den i gang. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle til konsistensen er blød, cremet og let flydende - omkring ¾ dl... Smag pestoen til med salt og peber. Server tomaterne lune toppet med en god skefuld pesto og server til kød, fisk eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften