0

Langtidsbagte tomater med rucolapesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Pres 1 fed hvidløg og rør det med 2 spsk. olie, balsamico, sukker, oregano, salt og peber. Fordel blandingen ovenpå tomaterne og sæt dem i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time til de møre og gyldne. Kom rucola, pinjekerner, valnødder, mælk, 1 fed pillet hvidløg, parmesan, salt og peber i en blender og sæt den i gang. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle til konsistensen er blød, cremet og let flydende - omkring ¾ dl... Smag pestoen til med salt og peber. Server tomaterne lune toppet med en god skefuld pesto og server til kød, fisk eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.