0
Langtidsbraiseret oksebryst med stegt blomkål og bacon dertil cremede hvide bønner, brøndkarse og Pecorino Romano

Langtidsbraiseret oksebryst med stegt blomkål og bacon dertil cremede hvide bønner, brøndkarse og Pecorino Romano

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

HUSK: Sæt bønner i blød natten over i rigeligt vand!!!

Cremede hvide bønner: Bønner udblødes natten over i rigeligt vand. De udblødte bønner, det hele stykke bacon, timian og de pillede hvidløg kommes i en kasserolle, og dækkes med vand tilsat salt. Koges i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Husk at skumme godt af imens bønnerne koger. Bønnerne drænes for kogevæske, som gemmes. Halvdelen af de kogte bønner kommes i en blender og blendes med lidt af kogevæsken til en lind konsistens. Pureen kommes tilbage i en ny gryde, og de resterende bønner og de kogte hvidløgsfed tilsættes uden timian og bacon. Timian kasseres og baconstykket skal bruges til blomkålet. Inden servering tilsættes en lille klat smør og lidt af den gule citronskal til de cremede bønner. Retten smages til med salt og peber.

Oksebryst: Kom vacuumposen i en gryde og dæk med rigeligt vand. Lad vandet koge op, og skru derefter ned, så det blot simrer. Lad det stå sådan i 30-40 min., mens du laver alt det andet klar.

Stegt blomkål med bacon: Skær det kogte stykke bacon ud i små stykker, og steg dem sprøde i lidt olie på en pande. Del blomkål i små buketter, og kom også dem på panden. Steg ved medium til hård varme, således at både bacon og blomkål får en lækker gylden overflade. Riv nu halvdelen af pecorinoen i og vend rundt. Smag til med salt og peber, og server.

Anretning: Som anvist på billedet. Riv det sidste pecorino, lidt citronskal og masser af sort peber over sammen med brøndkarse. Dryp evt. med lidt af din bedste olivenolie.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?