0
Langtidsstegt gedekid med harissa og stegt indmad (6-8 personer)

Langtidsstegt gedekid med harissa og stegt indmad (6-8 personer)

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Forberedelse af gedekiddet: Gnid gedekøddet med salt og peber og brun stykkerne af på en varm pande i olie og smør. Fordel derefter et jævnt lag af dijonsennep rørt med 2 fed hakket hvidløg og rasp på kødet. Kom kødet i en dyb bradepande og kom generøse mængder rosmarin, timian, 8 hele hvidløgsfed, 2 hele chili og citronskal ved. Hæld ½ liter æblemost i bradepanden og dæk kødet med pergament og derefter stanniol - sørg for det slutter HELT tæt.

Langtidsstegning af gedekid: Nu skal geden langtidssteges i 3-4 timer. Sæt den ind i en 110 grader varm ovn - og her bliver den de næste 4-5 timer. Her får du en ekstrem mør og saftig steg der næsten minder om pulled pork i konsistens.

Harissa: Rist alle de tørre krydderier - spidskommen, kommen, fennikelfrø, chiliflager, korianderfrø og salt -på en tør pande indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet men uden at de brænder - knus det hele i en morter! Gnid peberfrugter med lidt olivenolie og bag den i en 250 grader varm ovn til de er helt sorte (ca. ½ time). Kom dem varme i en plasticpose og lad dem trække deri i en halv times tid. Nu kan det sorte skind trækkes nemt af. Gem alt det røde kød og kasser skind og kerner. Kom det i en gryde sammen olivenolie, 2 stk hakket hvidløg, 1 chili og tørrede abrikoser og de knuste tørrede krydderier- lad det hele simre stille og roligt uden det tager farve i 10-15 minutter - tilsæt nu tomatpure og brun farin og kog igennem. Kom det hele i en foodprocessor og blend til en grov mos. Smag til med lidt salt og juster evt. konsistensen med lidt ekstra olivenolie. Når harissaen er kold vendes hakket mynte og 1/2 bundt hakket koriander deri.

Anretning: Sæt de hele stykker ged på bordet og lad så gæsterne hapse små lunser af det lækre kød selv (det falder så at sige af benet) server med godt brød som dyppes i fonden der ligger i bunden af bradepanden (den kan evt reduceres lidt ned hvis du ønsker den kraftigere)Spis harissa dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?