0

Langtidsstegt kalvefilet med æbleglaserede majroer og dampede sølvbeder med æblebalsamico

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Brun kalvefileten på alle sider i olie tilsat plukkede rosmarinblade. Krydr med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Stik et stegetermometer i på det tykkeste sted og sæt fileten i ovnen ved 60 grader i ca. 3 timer til centrumtemperaturen når 57 grader. Skær kødet i 1 cm tykke skiver ved servering og drys med lidt groft salt.

Majroer: Kom æblemosten i en gryde og kog den stille og roligt ind til ca. ¾ dl (glace). Skræl imens majroerne og del dem evt. i mindre stykker, hvis de er større end en golfbold. Kog dem i 4 min. i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Rør smørret i æbleglacen og vend majroerne i. Lad dem glasere ved svag varme i 8-10 min. ved jævnlig omrøring.

Sølvbeder: Skyl sølvbederne og damp dem i en smule letsaltet vand i 2-3 min. Dryp dem godt af og anret dem på et varmt fad. Hak skalotteløget helt fint, drys det over og dryp med olivenolie og æblebalsamico. Krydr med lidt salt og peber og server straks.

Server sammen med små ristede kartofler og evt. en bearnaisesauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?