0
Langtidsstegt Sortfodsnakkesteg med ovnbagte rodfrugter og krydderurtecreme

Langtidsstegt Sortfodsnakkesteg med ovnbagte rodfrugter og krydderurtecreme

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nakkesteg: bland alle krydderierne til rubben i en pose og ryst dem sammen – kom svinenakken deri og ryst så den er godt dækket på alle sider. Klem luften ud af posen og stram den omkring kødet. Lad den nu trække i køleskabet i 12- 24 timer – vend den et par gange undervejs. Kom nakkestegen i en Tagine, Römertopf eller lignende – sammen med 1 dl vand. Sæt den i ovnen ved 110 grader og lad den stege i 5 timer. Efter 5 timer tilsættes alle de ordnede rodfrugter samt løg og timian til Tagine, Römertopf eller hvad du steger i. Krydr godt med salt og peber og vend det rundt med det fedt/saft der ligger ved stegen. Skru op til 200 grader og lad nu det hele få 90 minutter derved.

Rodfrugter: Skræl og vask alle rodfrugterne og del dem i grove stykker (ikke for små - men helst nogenlunde ens i størrelsen). Del hvidløget i fed uden at pille det og skræl skalotteløg. Vend det hele med god olivenolie - krydder med salt og peber samt masser af frisk timian - sørg for at have hænderne i det og få olien og krydderierne vendt godt rundt på det hele. Vend rodfrugterne et par gange under bagningen og tilfør evt. mere olie.

Server kød og grøntsager med en lækker grøn salat og godt brød samt en god krydderurtecreme

Krydderurtecreme: Hak generøse mængder af dine yndlingskrydderurter - jeg har brugt bredbladet persille, merian og mynte i denne - men de fleste fungerer fint. Rør dem sammen med cremefraiche - og saften af en ½ citron - smag til med salt og peber - lad den gerne trække et par timer inden den spises.

Rub til nakken:

2 spsk paprika

2 spsk. knust spidskommen

2 spsk hvidløgspulver

2 spsk salt

2 spsk rørsukker

1 spsk knuste fennikelfrø

1 spsk knust sort peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?