0
Laotisk Larb Moo på smørmør gris med mynte, koriander og sprød hjertesalat

Laotisk Larb Moo på smørmør gris med mynte, koriander og sprød hjertesalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:
Kog risene, på nær et par teskefulde pr. person, efter anvisning på posen.

Kom de resterende ris på en tør pande, og varm den op ved middelvarme. Rist risene i 4-5 min under jævnlig omrøring, til de er gyldne. Knus de gyldne ris til et groft granulat i en morter eller minihakker, og gem til senere.

hvidløgcitrongræsingefærgrøn chili
5 min.
Larb paste:

Befri citrongræsstænglerne for ender og grove yderblade, og hak resten groft. Pil hvidløgene, skræl ingefæren og rens chilien for ribber og kerner. Kom det hele i en morter eller foodprocessor, og hak det helt fint. 

Sous vide, mør grisenakkerødløgnam pla (fiskesauce)limemyntekorianderhjertesalat
15 min.
Larb:

Pak kødet ud, og pluk det møre kød i aflange strimler. Snit rødløg i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Rist det plukkede grisekød af i lidt neutral olie på en godt varm pande, og krydr med lidt salt og peber. Tilsæt pastaen, du lavede før, og rist i yderligere 2 min. Tilsæt de snittede rødløg, fish sauce, saften fra halvdelen af limen, halvdelen af de ristede og knuste ris samt lidt sukker. Gerne palmesukker, hvis du har, men ellers duer brun farin eller almindelig rørsukker også fint. Rør rundt. Lad retten simre i 3-4 min. Smag til med salt og peber samt evt. mere sukker/syre!

Tag panden af varmen, og lad retten køle af i 5 min. Pluk imens mynte- og korianderblade af stilkene. Myntestilkene kasseres, korianderstilkene hakkes fint og vendes i kødet. Skyl hjertesalaten, og del den i mundrette bidder.

30 min.
Anretning:

Anret hjertesalat som små reder på et fladt fad. Anret kødet i reden, drys med ristede ris og top med limebåde. Server ris til.

Fif: hvis du kan lide det extra hot, så drys evt. lidt tørrede chiliflager over. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?