
Næringsfordeling pr. person
Energi: 567 kcal
Fedt: 14,3 g
Kulhydrat: 66,5 g
Protein: 37,3 g
Kostfibre: 10,4 g
Hæld risen, på nær en teskefuld pr. person, i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Hæld den resterende ris i en tør pande og varm op ved middelvarme. Lad risen riste i 4 min under jævnlig omrøring. Når risen har fået en gylden overflade, overføres den til en morter eller minihakker. Knus risen til krymmel og gem til senere.
Varm en pande op ved middelvarme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og steg kødet under omrøring i ca. 3 min. Det skal ikke tage farve, men bare lige tilberedes. Sluk for blusset, tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt.
Pil løget og skær det i så tynde skiver som muligt.
Skyl kålen og mynten grundigt og riv kålbladene ud i store stykker, der gemmes til serveringen. Pluk mynten ud i blade.
Bland kød, mynte, løg, halvdelen af ris krymmelet samt revet limeskal. Krydr blandingen med ½ spsk. fiskesauce og limesaft. Rør godt rundt og juster evt. smagen med limesaft og/eller fiskesauce, alt efter om salaten mangler syre eller salt.
Fordel kålblade på en tallerken og fyld ris i bunden og top med larben og det sidste ris krymmel.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften