0
Laotisk Larb-salat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 567 kcal

Fedt: 14,3 g

Kulhydrat: 66,5 g

Protein: 37,3 g

Kostfibre: 10,4 g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risen

Hæld risen, på nær en teskefuld pr. person, i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

Hæld den resterende ris i en tør pande og varm op ved middelvarme. Lad risen riste i 4 min under jævnlig omrøring. Når risen har fået en gylden overflade, overføres den til en morter eller minihakker. Knus risen til krymmel og gem til senere.

oliehakket grisekød 6-9%Vietnamesisk Pho krydderisalt
10 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelvarme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person og steg kødet under omrøring i ca. 3 min. Det skal ikke tage farve, men bare lige tilberedes. Sluk for blusset, tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt.

skalotteløghvidkålmynte
15 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skær det i så tynde skiver som muligt.

Skyl kålen og mynten grundigt og riv kålbladene ud i store stykker, der gemmes til serveringen. Pluk mynten ud i blade.

limenam pla (fiskesauce)
25 min.
Larben

Bland kød, mynte, løg, halvdelen af ris krymmelet samt revet limeskal. Krydr blandingen med ½ spsk. fiskesauce og limesaft. Rør godt rundt og juster evt. smagen med limesaft og/eller fiskesauce, alt efter om salaten mangler syre eller salt.

30 min.
Anretning

Fordel kålblade på en tallerken og fyld ris i bunden og top med larben og det sidste ris krymmel.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?