Du kan evt. samle retten på store tallerkener, så den er lækker og smuk.
Eller lade familien samle selv, så alle får det, de bedst kan lide.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Snit hvidløg fint, og steg hvidløg og hakket oksekød i lidt olie på en varm pande i ca. 10 min., til kødet er gyldent. Krydr med 1/2-1 tsk. sukker, fiskesauce og salt efter smag.
Snit rødløg i både og pak choy i mundrette skiver.
Vend det hele med kødet, steg i yderligere et par minutter, og smag retten til med salt.
Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem groft.
Vend dem med lidt sukker, lys eddike, sesamolie, chiliflager og groft plukket mynte.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med det stegte kød og sesamgulerødder med mynte, og servér straks.
Kundekommentarer ()