0
Lasagne bolognese med fettucine og grøn salat

Lasagne bolognese med fettucine og grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød 3-6%løggulerodSkagenfood tomatsugo
1 min.
Rør bolognesen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pil løget, skræl guleroden, og hak begge dele groft.

Varm en gryde op ved høj varme. Kom kødet i 1/2 tsk. olie pr. person, og lad det stege uden for meget omrøring, så det kan få farve. Tilsæt gulerod og løg, og steg under omrøring i ca. 5 min. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. 

fettucine vegan
10 min.
Kog pastaen

Kog pastaen i ca. 2 min. mindre, end der står angivet på pakken, så pastaen stadig er al dente. 

minimælkfarmhouse cheddar
15 min.
Rør mornaysaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for varmen, og riv halvdelen af osten i.

20 min.
Saml lasagnen

Hæld halvdelen af kødsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af mornaysaucen i et tykt lag henover. Dæk med et lag af al pastaen.

Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før og riv resten af osten henover.

Bag lasagnen i 20-30 min., indtil osten har fået godt med farve.

hjertesalatpurløg
30 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten, og hak purløget fint.

Bland 1/2 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål. 

Vend salaten i dressingen lige før servering.

60 min.
Anretning

Servér lasagnen med salaten.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
50,2 g
heraf sukkerarter:
19 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
45,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?