Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pil løget, skræl guleroden, og hak begge dele groft.
Varm en gryde op ved høj varme. Kom kødet i 1/2 tsk. olie pr. person, og lad det stege uden for meget omrøring, så det kan få farve. Tilsæt gulerod og løg, og steg under omrøring i ca. 5 min. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i ca. 2 min. mindre, end der står angivet på pakken, så pastaen stadig er al dente.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for varmen, og riv halvdelen af osten i.
Hæld halvdelen af kødsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af mornaysaucen i et tykt lag henover. Dæk med et lag af al pastaen.
Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før og riv resten af osten henover.
Bag lasagnen i 20-30 min., indtil osten har fået godt med farve.
Pil bladene fra stokken på salaten, og hak purløget fint.
Bland 1/2 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål.
Vend salaten i dressingen lige før servering.
Servér lasagnen med salaten.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kundekommentarer ()