0
Lasagne i nye klæder
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smør et ovnfast med olivenolie. Pil rødløg og hvidløg og skær dem groft. Svits dem på en olieret pande sammen med havsalt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Courgetten skæres i papirstynde skiver og hvidkålsbladene rengøres.

Skær fisken i små strimler, læg lagvis lasagneplader, fisk, røget laks, løgblandingen, hvidkål og courgetter sammen med Mornaysaucen og så fremdeles. Det øverste lag afsluttes med et tyndt lag revet ost (kan udelades).

Bag lasagnen i en 225 grader varm ovn i 50 min. (de første 30 min. overdækket med stanniol - og derefter resten af tiden uden stanniol for at få den sprøde overflade).

Server retten med en lækker sprød salat og grove flutes.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.