0
Fiskelasagne
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberSkagenfood tomatsugogulerod
1 min.
Fisken og tomatsovsen

Forvarm ovnen til 200 grader. Krydr fisken med salt på alle sider, og gem til senere.

Pil løget, skræl guleroden og hak begge dele groft. Varm en kasserolle op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person. i ca. 4 min. under omrøring, til grøntsagerne er gyldne. Tilsæt tomatsovsen, og varm retten op. Smages til med salt og peber, og gemmes til senere.

basilikumolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Pestoen

Skyl basilikummen grundigt, og afdryp for vand. Pil bladene fra stilken på basilikummen, hak dem fint og bland med 1 spsk. olivenolie og lidt salt.

bechamelsovslasagnepladerfarmhouse cheddar
20 min.
Lasagnen

Skær lasagnepladerne ud i passende størrelse.

Hæld lidt tomatsovs i bunden af et ildfast fad, der passer i størrelse i forhold til, hvor mange der spiser. Tilsæt herefter ingredienserne i følgende rækkefølge:

Lasagneplader, tomatsovs, bechamelsauce. Gentag dette to gange, fordel fisken i det tredje lag, og afslut med et lag lasagneplader, tomatsovs, revet ost og pestoen.

Bag lasagnen i ca. 30 min., indtil osten har fået en gylden farve, og pastapladerne ikke giver modstand, når man stikker en kniv igennem lasagnen. Lad gerne lasagnen hvile lidt før den serveres, så den kan sætte sig lidt.

45 min.
Anretning

Fordel lasagnen i i tallerker, og krydr evt. med lidt peber.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
601 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
53,3 g
heraf sukkerarter:
18,9 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?