0

Lasagne med kuller og grillede squash

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skær squashen i tynde skiver på langs, grill dem på havegrillen eller bag dem i ovnen. Krydr med salt.

Skær tomaterne i tern, hak hvidløg og løg fint og kom det i en lille gryde. Kog det i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.

Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under omrøring til en jævn sauce. Kog et par minutter og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Vend hakket persille i saucen.

Start med at lægge en halv lasagneplade i bunden af et lille ovnfast fad. Byg lagvist op med grillet squash, tomatsauce, tynde skiver fisk og bechamelsauce. Slut med en halv lasagneplade med bechamelsauce over.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time til overfladen er gylden og lasagnepladerne føles møre, når der stikkes en skarp kniv igennem.

Server evt. med en grøn salat til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?