0
Lasagne med kuller samt ricotta og spinat. Dertil bagte tomater med timian.

Lasagne med kuller samt ricotta og spinat. Dertil bagte tomater med timian.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Skær fisken ud i stykker på ca. 2 x 2 cm og krydr med salt og peber.

2. Tænd ovnen på 225 grader

3. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint

4. Kom spinaten i en stor skål, og dæk med koldt vand og rør rundt i den. Lad den stå i 2 minutter og hæld vandet fra. Hæld koldt vand i skålen igen, rør rundt i den og lad den stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og slyng spinaten helt tør i en salatslynge eller læg spinaten på køkken-rulle og dup den tør.

5. Smelt en generøs klump smør i en gryde og sauter de hakkede skalotteløg og hvidløg (brug det halve af hvidløget her) klare deri

6. Kom spinaten i gryden og krydr med lidt salt og peber. Rør rundt i spinaten til den er faldet sammen. Tag gryden fra varmen og hæld spinaten i en sigte og lad den dryppe af

7. Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olivenolie.

8. Læg et lag lasagneplader i fadet, lad dem overlappe hinanden lidt - så de dækker helt. Knæk evt. pladerne til så det passer.

9. Fordel halvdelen af fisken på lasagnepladerne.

10. Fordel halvdelen af den dampede spinat oven på fisken.

11. Fordel halvdelen af ricottaen ovenpå spinaten

12. Læg endnu et lag lasagneplader i fadet.

13. Fordel resten af fisken, spinaten og det sidste ricotta på pladerne.

14. Læg det sidste lag lasagneplader i fadet.

15. Riv osten over lasagnen og fordel fløden derpå

16. Drys med lidt rasp og fordel et par smørklatter oven på.

17. Sæt fadet i ovnen og bag lasagnen i ca. 25 minutter til den er lækker og gylden.

18. Lav imens de bagte tomater:

19. Skyl tomaterne og timian i koldt vand.

20. Halver tomaterne og læg dem med den "runde" side nedad i et lille ovnfast fad.

21. Pluk timianbladene af stilken og pil de sidste hvidløg og hak dem.

22. Hak begge dele fint og fordel det oven på tomaterne.

23. Dryp olivenolie og evt. lidt balsamico på tomaterne og drys til sidst med lidt salt og sukker.

24. Bag tomaterne i ovnen sammen med lasagnen de sidste 10-15 minutter.

Anretning: Som vist

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?