0
Lasagne med kuller, spinat og ricotta

Lasagne med kuller, spinat og ricotta

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her får du en super nem og simpel lasagne.

Vær obs på, at du får dækket fisk og plader med spinatsaucen.

OG vær aldrig nærig med olivenolie :)

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgbabyspinatfrisk ricottaPiskefløde
1 min.
Spinat

Tænd ovnen på 175 grader. 

Snit hvidløg i tynde skiver, steg dem let gyldne i olivenolie, og tilsæt spinat.

Lad spinaten akkurat falde sammen, og tag det hele af panden.

Hak spinaten groft (gem endelig væden), rør det med ricotta og fløde, og krydr med salt og peber. 

kullerfilet uden skindfriske lasagneplader
5 min.
Fisk og lasagne

Skær fisken i ca. 1 cm tykke skiver, og krydr dem med lidt salt. 

Smør et ildfast fad med olivenolie.

Læg et lag lasagneplader i fadet sammen med halvdelen af fisken og spinaten. Gentag med plader, fisk og spinat, og sæt det hele i den varme ovn.

Bag i ca. 15-20 min., til fisken er tilberedt, og lasagnepladerne er møre. Afslut evt. med grill. 

citronhjertesalatagurkrødløgdukkah
15 min.
Salat

Skær citronen i skiver. 

Snit salaten groft, skær agurk i tern, og hak rødløg.

Vend salat, agurk og løg sammen med olivenolie, balsamico, salt og peber. 

Anret salaten på et fad, og drys med dukkah. 

28 min.
Anretning

Servér lasagne ved bordet, og giv salat og citronskiver til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?