0

Lasagne med snackpeber, artiskokker og 3 slags ost (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Bræk stokkene af artiskokkerne og riv de yderste grove, læderagtige blade af hovederne - kasser begge dele. Klip spidserne af de resterende blødere blade. Halver artiskokkerne og skrab "blomsten" ud, hvis den er udviklet til grove fiberagtige hår. Del artiskokkerne i både, skær stokkene i skiver og kom begge dele i kogende vand 5 min. Hak 2 fed hvidløg og 1 løg fint og sauter dem i 2 spsk. smør og 2 spsk. olie i en sauterpande til de er klare. Vend snackpebrene i og sauter 3 min. Kom de afdryppede artiskokker ved og krydr med salt og peber. Lad det hele sautere ved middelsvag varme til artiskokkerne bliver bløde og begynder at karamellisere let.

Ostecreme: Rør chili, ricotta, fintrevet pecorino og strimlet mozzarella godt sammen med lidt salt og peber.

Tomatsauce: Hak 1 løg og 1 fed hvidløg fint og sauter det i olie til de er klare. Kom de flåede tomater ved sammen med sukker, oregano, salt og peber og lad det simre til konsistensen er cremet. Blend det helt glat og smag til.

Bechamel: Smelt 5 spsk. smør i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning og kog saucen op - den skal være cremet, men ikke for tyk.

Læg lasagnen sammen - start med et lag tomatsauce, så et lag plader smurt med et lag ostecreme, dernæst grøntsagsauté og til sidst lidt bechamelsauce. Slut af med et lag plader og et godt lag bechamel. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. til den er gylden på toppen og pladerne er møre. Server som den er eller som tilbehør til stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?