0

Lasagne med soltørrede tomater og auberginer

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kødsauce: Hak løg, hvidløg og de soltørrede tomater og skær auberginerne i grove tern. Rist baconen gylden i en gryde, kom kødet ved og brun det af. Rør løg og soltørrede tomater i og sauter 2 min. Tilsæt auberginetern, flåede tomater, rødvin, sukker, oregano, salt og peber. Læg låg på, lad saucen simre i ca. ½ time og smag til.

Bechamel: Smelt smørret i en gryde, rør melet i og rør godt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Skru ned for varmen, rør osten i og lad den smelte ind til saucen er cremet og lind. Smag til med lidt salt, peber og evt. muskatnød.

Lasagne: Læg lasagnen sammen som normalt. Start med et lag plader og slut med et lag plader dækket med bechamelsauce. Drys raspen i et fint lag henover og bag lasagnen ved 200° i 40-50 min.

Server retten med en klassisk græsk salat med feta og oliven samt godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften