Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person under jævnlig omrøring, så det får godt med farve.
Hak guleroden og squashen groft, og kom det i gryden undervejs som det bliver hakket. Steg under jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil gulerødderne er helt møre og gyldne.
Hæld flåede tomater og evt. tørrede krydderier fra skabet (fx oregano, timian og chili) i gryden, og lad det simre, indtil man er klar til at bygge lasagnen.
Smag til med salt og peber.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens. Sluk for blusset, og riv halvdelen af osten i.
Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.
Hæld lidt kødsovs i et ildfast fad, så det dækker bunden og læg lasagneplader henover.
Hæld derefter halvdelen af den resterende kødsovs henover, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Dæk med lasagnepladerne.
Hæld resten af kødsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før, og riv resten af osten henover.
Bag lasagnen i ca. 20 min., indtil osten har fået godt med farve.
Pil bladene fra stokken og overfør til en skål. Vend bladene med citronsaft og salt.
Servér lasagnen med salaten.
Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre.
Kundekommentarer ()