Forvarm ovnen til 180 grader.
Pil løget, skræl guleroden og hak begge dele groft.
Varm en gryde op ved høj varme. Kom kødet i 1 tsk. olie pr. person, og lad det stege uden for meget omrøring, så kødet kan få farve. Tilsæt gulerod og løg, og steg under omrøring i ca. 5 min. Hæld tomatsovsen i, og lad retten simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. De skal bruges som lasagneplader.
Hæld lidt kødsovs i bunden af et ildfast fad, (fadet skal passe i størrelse ift., hvor mange der spiser). Tilsæt herefter ingredienserne i følgende rækkefølge: kartofler, kødsovs, bechamelsauce. Gentag dette to gange, og afslut med et lag kartofler og kødsovs.
Bag lasagnen i ca. 30 min., indtil overfladen er pænt gylden, og kartoflerne ikke giver modstand, når man stikker en kniv igennem lasagnen. Lad gerne lasagnen hvile lidt, før den serveres, så den kan sætte sig lidt.
Skyl broccoliet grundigt, og skær det i mundrette stykker. Roden kan også bruges, hvis man hiver skrællen af med en kniv.
Skyl pæren grundigt, og skær den i tynde skiver.
Varm en pande op ved høj varme og steg broccoliet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Overfør kålet til et fad, og vend det i lidt eddike, salt og peber. Anret pærestykkerne henover.
Servér lasagnen sammen med salaten.
Kommentarer og forslag til opskriften