0

Lasagne med torsk og grillede squash

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Squash: Skær squashen i tynde skiver på langs, grill dem på en grillpande eller bag dem i ovnen. Krydr med salt.

Tomatsauce: Skær tomaterne i tern, hak hvidløg og løg fint og kom det hele i en lille gryde. Kog det i ca. 10 min. og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce: Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under omrøring til en jævn sauce. Kog i et par min. og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Vend hakket persille i saucen.

Samling: Start med at lægge en halv lasagneplade i bunden af et lille ovnfast fad. Byg lagvist op med grillet squash, tomatsauce, tynde skiver af fisk og bechamelsauce. Slut med en halv lasagneplade med bechamelsauce over.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time til overfladen er gylden og lasagnepladerne føles møre, når der stikkes en skarp kniv igennem.

Server evt. med en grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).