NB! Denne opskrift tager lang tid at tilberede!!
And: Gnid andelårene godt med ½ dl salt og lad dem trække køligt 1 time. Skyl saltet af og dup lårene tørre. Læg dem i en lille bradepande med høje kanter og drys med 5 fed grofthakkede hvidløg, plukket timian, strimlet appelsinskal, de hele peberkorn og laurbærbladene. Hæld den neutrale olie over og læg et stykke bagepapir oven på (det skal klippes til, så det passer ned i bradepanden). Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i 2½ time til lårene er bløde som smør. Tag fadet ud af ovnen og skru helt op for grillen. Dryp lårene af, læg dem på en bageplade og grill dem 5-8 min. til de er gyldne og sprøde.
Chutney: Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus og skær æblekødet i grove tern. Kom dem i en lille gryde sammen med farin, 1 fed fintsnittet hvidløg, ingefær, rosiner og eddike og kog det langsomt op. Læg låg på og lad det simre 10 min. - der skal kun røres hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber og lad chutneyen køle af til den er håndvarm.
Kartofler: Kog kartoflerne med skræl og pil dem. Blend krydderurter (fx persille, dild, basilikum og purløg) med olivenolie til en jævn masse og krydr med salt og peber. Vend kartoflerne i olien og hold dem lune indtil servering.
Server med en sprød grøn salat til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften