0

Letkrydret skinkespyd med parmesangratineret græskar og salat af ristede rosenkål, frisk avokado og pekannødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Spyd: Pres 1 fed hvidløg og rør det med paprika, karry, 3 spsk. olie, ½ tsk. salt og et godt kværn peber i en skål. Vend kødet i blandingen, massér det hele godt sammen og lad det marinere i skålen, tildækket på køkkenbordet i 20 min. Læg imens træspyddene i blød i koldt vand og skær de pillede rødløg i brede både. Dryp træspyddene af og træk kødstykkerne på skiftevis med løgbådene. Pensl spyddene med lidt olie, krydr med lidt ekstra salt og peber og grill dem over kul, på en grillpande eller under ovngrillen, 3-5 min. på hver side til kødet kun lige er mørt.

Græskar: Skræl græskarret, halver det på langs og skrab kernerne ud. Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og taglæg dem i et flot ildfast fad. Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Smelt smørret ved middel varme, kom hvidløg ved og skru ned til lav varme. Lad det simre sagte i 3 min. uden at det tager farve. Bland rasp og parmesan i en lille skål og rør 1 spsk. af hvidløgssmørret i. Pensl græskarskiverne med resten af smørret, krydr med salt og peber og drys raspblandingen jævnt henover. Bag dem ca. 35 min. ved 175 grader til græskarret lige er mørt. Tænd for ovngrillen og hæv temperaturen til 225 grader. Bag videre 6-8 min. til overfladen er flot gylden. Drys med finthakket persille og server straks.

Salat: Trim rosenkålene og halver dem igennem stokken. Bred pekannødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ved 175 grader i 5-7 min. til de er let gyldne. Kom dem over på et skærebræt og lad dem køle helt af. Varm lidt olie godt op på panden og kom rosenkålene på. Lad dem riste uden omrøring til de er fint gyldne, krydr med salt og peber og rist videre – nu under jævnlig omrøring – til de er møre med bid. Pisk imens balsamico, 1 tsk. citronsaft og en smule ekstra olie sammen. Hæld det over rosenkålene, ryst panden godt, så det bliver fordelt jævnt og tag panden af varmen. Hak pekannødderne groft. Befri avokadoerne for skal og sten, skær kødet i tern og vend dem med 2 tsk. citronsaft, et nip salt og lidt friskkværnet peber. Vend de lune rosenkål og nødderne i, smag til og anret. Server straks...

Server med flødekartofler og godt brød til.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?