0

Letmarinerede oksestrimler i wok med grøntsager og salsa af peberfrugt, æble og mango

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Skræl mangoen, skær kødet fra stenen og skær det i små tern. Skær også peberfrugt og æble i små tern. Hak rødløget meget fint og vend det hele sammen med limesaft, 3 spsk. olie, stødt chili, salt og peber. Lad salsaen trække i 10-15 min. inden den smages til.

Kød: Marinade: Hak hvidløg og skrællet ingefær (brug en mængde efter behag) fint og kom det i en skål sammen med sojasauce. Rør det godt sammen, vend kødet deri og lad det marinere i 15 min.

Del broccolien i små buketter, skræl stokken og snit den i tern. Varm lidt olie godt op i en wok og rist begge dele med en smule salt og peber i 2 min. Tilsæt ½ dl vand og steg videre til vandet er kogt væk. Tag broccolien op, kom lidt mere olie i wokken og varm den godt op.

Rist kødet - uden marinaden - i 3-4 min. til det har taget lidt farve. Rør imens resten af marinaden sammen med bouillon og maizena, hæld det ned til kødet og lad det koge op til "saucen" tykner. Tilsæt broccoli og bønnespirer, varm igennem og smag til.

Server sammen med jasminris, en grøn salat og/eller godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?