0
Letrøget svinepølse med harissabagte persillerødder og æble i myntedressing

Letrøget svinepølse med harissabagte persillerødder og æble i myntedressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

persillerodharissa
3 min.
Rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl persillerødderne, skyl dem grundigt, og flæk dem i kvarte. 

Spred persillerødderne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i harissaen og 1 tsk. olie pr. person. Bages i ca. 20 min., indtil rødderne er møre og har fået en gylden overflade. Smages til med salt.

rødt æblemyntecreme frisk 9%
10 min.
Æble i myntedressing

Skyl æblet og mynten grundigt, og afdryp for vand. Skær æblet i tern, og hak mynten groft. 

Hæld creme frisken i en skål, tilsæt æble og mynte, og smag til med salt og peber. 

Chorizo picante
20 min.
Pølserne

Kom pølserne i ovnen, og bag dem i ca. 5-8 min. 

30 min.
Anretning

Servér de bagte pølser med de bagte rødder, spelten og æble/myntedressingen. 

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
59,3 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
17 g
Protein:
29,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?