Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl persillerødderne, skyl dem grundigt, og flæk dem i kvarte.
Spred persillerødderne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i harissaen og 1 tsk. olie pr. person. Bages i ca. 20 min., indtil rødderne er møre og har fået en gylden overflade. Smages til med salt.
Skyl æblet og mynten grundigt, og afdryp for vand. Skær æblet i tern, og hak mynten groft.
Hæld creme frisken i en skål, tilsæt æble og mynte, og smag til med salt og peber.
Kom pølserne i ovnen, og bag dem i ca. 5-8 min.
Servér de bagte pølser med de bagte rødder, spelten og æble/myntedressingen.
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()