0
Libanesiske Arayes i pita med salat
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

agurktomaterbredbladet persillerødløghvidløg
1 min.
Forberedelse

Pil og hak hvidløg og rødløg fint, og pluk og hak persillen (tag halvdelen af alle tre ting fra til salaten senere).

Skær agurker og tomater i tern.

hakket okse & kylling 50/50Arayes krydderibredbladet persillerødløghvidløg
5 min.
Arayes del 1

Rør kødet med den ene halvdel af de hakkede løg, hvidløg og hakket persille samt krydderiblandingen og et par spsk god olivenolie. Krydr med salt.

Dæk farsen med et viskestykke, og lad den hvile, mens du forbereder en grill eller grillpande til medium varme, og laver salaten. 

agurktomaterbredbladet persillerødløghvidløg
15 min.
Salat

Kom agurk og tomat i en skål, krydr med salt, og lad det stå i 5 min.

Vend nu med lidt god lys eddike samt det sidste hakkede persille, løg og hvidløg.

Vend rundt, og smag til med lidt sukker, peber og evt. mere salt.

25 min.
Arayes del 2

Lav en arayes ad gangen, ved at skære en åbning i pitabrødet.

Fordel kødfyldet i pitaerne, og tryk dem let sammen, så de er lige tykke, og fyldet er jævnt fordelt.

Pensl pitaerne med olivenolie, og grill dem enten på en grillpande eller en grill i ca. 5. min. på hver side, til fyldet er gennemstegt, og brødet er sprødt.

Vend pitabrødet ofte, og pensl med olie et par gange undervejs. Pas på, de ikke brænder.

creme fraiche 18%
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med en god klat creme fraiche til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Arayes krydderi indeholder:

40% korianderfrø, 20% spidskommen, 20% sort peber, 10% kanel, 10% persille