Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil og hak hvidløg og rødløg fint, og pluk og hak persillen (tag halvdelen af alle tre ting fra til salaten senere).
Skær agurker og tomater i tern.
Rør kødet med den ene halvdel af de hakkede løg, hvidløg og hakket persille samt krydderiblandingen og et par spsk god olivenolie. Krydr med salt.
Dæk farsen med et viskestykke, og lad den hvile, mens du forbereder en grill eller grillpande til medium varme, og laver salaten.
Kom agurk og tomat i en skål, krydr med salt, og lad det stå i 5 min.
Vend nu med lidt god lys eddike samt det sidste hakkede persille, løg og hvidløg.
Vend rundt, og smag til med lidt sukker, peber og evt. mere salt.
Lav en arayes ad gangen, ved at skære en åbning i pitabrødet.
Fordel kødfyldet i pitaerne, og tryk dem let sammen, så de er lige tykke, og fyldet er jævnt fordelt.
Pensl pitaerne med olivenolie, og grill dem enten på en grillpande eller en grill i ca. 5. min. på hver side, til fyldet er gennemstegt, og brødet er sprødt.
Vend pitabrødet ofte, og pensl med olie et par gange undervejs. Pas på, de ikke brænder.
Som vist på billedet med en god klat creme fraiche til.
Arayes krydderi indeholder:
40% korianderfrø, 20% spidskommen, 20% sort peber, 10% kanel, 10% persille
Kommentarer og forslag til opskriften