0
Bagt kuller med vietnamesisk kålsalat og ris

Bagt kuller med vietnamesisk kålsalat og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skyl risene grundigt og kog dem i letsaltet vand i 9-12 min. Hæld overskydende vand fra.
  3. Fjern de yderste blade på spidskålen, skyl den, flæk den i 4 dele, fjern stokken og snit kålen fint. Skræl og skær gulerødderne i fin julienne eller riv dem. Bland spidskål og gulerødder sammen. Pluk og skyl mynte og koriander, tør dem og hak dem groft. Vend dem i salaten.
  4. Pil og snit rødløg fint.
  5. Pil hvidløg og skyl chili. Stød dem i en morter til en ensartet pasta. Tilsæt rørsukker, salt, fiskesauce og limesaft til pastaen og rør, indtil salt og sukker er opløst. Tilsæt grofthakkede peanuts (gem halvdelen).
  6. Vend spidskål, gulerødder, krydderurter, rødløg og chili-pasta sammen. Lad det trække.
  7. Del fisken i portionsstykker, riv limeskal og pres limesaft over fisken. Krydr med salt og vend med olivenolie.
  8. Læg fisken med skindsiden opad i et ildfast fad med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min.
  9. Server den bagte fisk (fjern skindet) med kålsalat og ris. Drys med de sidste peanuts.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK