0
Limebagt lange en papilotte med forårsløg og nye fennikel

Limebagt lange en papilotte med forårsløg og nye fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartofler
0 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skyl og kog kartoflerne i rigeligt, godt saltet vand i 15-18 min. Damp dem tørre, lad dem køle lidt ned, og del dem i mindre stykker. 

limelangefilet uden skindFennikelforårsløg
1 min.
Fisk en papilotte (fiskepakker):

Skær både forårsløg og fennikel i tynde skrå skiver. Skyl dem grundigt. Gem lidt af forårsløgstoppene til pynt.

For hver portion bredes et stort kvadratisk stykke bagepapir, ca. 35 x 35 cm, ud på køkkenbordet. Krydr fisken på begge sider med salt og peber. Læg et stykke fisk på hvert stykke bagepapir. Top fisken med forårsløg, fennikel og 2-3 tynde skiver smør eller en generøs sjat god olivenolie. Skær limefrugten i tynde skiver, og fordel 1-2 skiver på hvert stykke fisk. Luk pakkerne omhyggeligt, så dampen ikke kan slippe ud, når du bager dem. De skal bage i 12-15 min., indtil de puffer op af dampene inden i pakkerne. 

hvidløgrød peberfrugtzittauerløgKota-ost
5 min.
Rød peberfrugtcreme med Kota & kartofler

Del peberfrugt i mindre stykker, og kasser kernerne. Pil og hak zittauerløg og hvidløg. Sauter peberfrugt, hvid- og zittauerløg af ved medium varme i en gryde med god olivenolie, uden at det bruner. Krydr med salt og peber. Kom ca. 1/2 dl vand ved, og kom låg på. Lad det hele simre i 8-12 min. Blend derefter peberfrugtmassen i en høj blender eller med en stavblender sammen med smuldret kota. Smag til med salt og peber. Juster evt. konsistensen med en smule vand (cremen må gerne være tyk).

Vend cremen med de kogte kartofler, og smag til igen. 

forårsløg
30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med forårsløgtoppene. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?